ï»� Oproštajni govor | Pokop

replica watches replica rolex https://www.televisionwatches.com/ fake watches https://www.constructionwatches.com/ rolex replica replica watches fake watches https://www.coffeewatches.com fake watches replica rolex petswatches biotechwatches.com https://www.bankruptcywatches.com/ https://www.holidayswatches.com/ cardswatches.com replica watch rolex replica casinoswatches https://www.dogswatches.com/


Prije pisanjaOsim vremena i mira, za pisanje dobrog oproštajnog govora potrebno je i prikupiti dovoljno informacija za svoju formu. Čak i kada ste sigurni da znate sve o pokojniku, preporučamo da provjerite njegovo ime i prezime, datum i mjesto rođenja, kao i druge detalje vezane uz njegov, odnosno njezin život (poput imena supružnika, djece, naziva škole/fakulteta koje je završio, mjesta odrastanja…), posebno ukoliko se radi o navođenju poslovnih dostignuća. Jednako tako, još jednom porazgovarajte s nekim o kronologiji događaja kako biste bili sigurni da se ono o čemu ćete govoriti zaista desilo redoslijedom kojim Vi tvrdite.

Na ovaj način, ujedno ćete si osvježiti pamćenje te se prisjetiti i samo naizgled manje važnih trenutaka (poput anegdota, sitnica koje su uljepšale život nekome ili baš Vama), a koji su zapravo upravo ono što svaku životnu priču čini posebnom. Isticanje i navođenje suhoparnih podataka sigurno nije ono što biste trebali činiti. Stojeći po posljednji put ispred onoga tko odlazi u vječnost, na Vama je da mu, kao i onima koji vas slušaju, prenesete poruku svoga srca.