� Osmrtnice | Pokop

replica watches replica rolex https://www.televisionwatches.com/ fake watches https://www.constructionwatches.com/ rolex replica replica watches fake watches https://www.coffeewatches.com fake watches replica rolex petswatches biotechwatches.com https://www.bankruptcywatches.com/ https://www.holidayswatches.com/ cardswatches.com replica watch rolex replica casinoswatches https://www.dogswatches.com/


OsmrtniceKada nastupi smrtni slučaj, članovi pokojnikove najuže obitelji o tužnom će događaju izvijestiti rođake i bliske prijatelje koji će žalosnu vijest potom prenijeti dalje. Pomoću osmrtnica, obavijestit će susjede i znance o odlasku drage nam osobe, kao i o mjestu i vremenu održavanja pogreba ili ispraćaja te vjerskog obreda. Izvjesiti je treba na javno, dobro posjećeno mjesto poput lokalne trgovine ili oglasne ploče kako bi bila vidljiva što većem broju ljudi, a običaji nalažu da njome obilježimo i zgradu u kojoj je pokojnik živio, kao i tvrtku u kojoj je radio.

Osmrtnice se razlikuju prema vjeroispovijesti pokojnika, a mogu sadržavati i fotografiju umrle osobe koja pomaže u lakšem prepoznavanju.

Na osmrtnicama se često nalaze i druge informacije koje su važne pokojnikovoj obitelji, poput žiro-računa dobrotvorne organizacije kojoj se uplaćuju prilozi umjesto cvijeća ili zamolbe za tihom sućuti, dok su druge oplemenjene prigodnim vjerskim citatom, odnosno stihom.

U ponudi imamo više vrsta osmrtnica koje su prilagođene vjerskim, mjesnim i drugim običajima.