SvijećeSvijeće se mogu koristiti za dekoraciju i postizanje atmosfere, no njihova je najvažnija uloga - ona simbolična. Neizostavni su dio različitih vjerskih obreda širom svijeta: kršćane prate od krštenja do odlaska u vječni život; za budiste one predstavljaju prosvijetljenje Budina učenja; dok Židovi sa svijećom započinju i završavaju Šabat te obilježavaju mnoge praznike.

Posebno je lijep običaj paljenjem svijeća prisjetiti se preminulih koji sada žive vječnim životom, osvijetljeni svjetlosti Božjom. Iako je katolička crkva tome namijenila dva blagdana, 01. i 02. studenog, svijeću za pokojnu osobu možemo upaliti i bilo koji drugi dan: povodom godišnjice smrti, rođendana ili na neki drugi datum koji nam je važan.

Ukoliko Vi niste u mogućnosti to učiniti, svijeću će na grobu u Vaše ime zapaliti djelatnik pogrebne agencije POKOP, a ovisno o Vašem ukusu i Vašim željama kraj svijeće možemo položiti i jednu ružu, ali i postaviti veću cvjetnu dekoraciju.

U našoj internet trgovini pronaći ćete velik izbor različitih vrsta svijeća i lampaša koje dostavljamo na dogovoreno mjesto, kao i cvjetne aranžmane, bukete i vijence kojima ćete na prigodan način dostojanstveno obilježiti trenutak sjećanja, godišnjicu ili posljedni ispraćaj drage osobe.