Knjiga sjećanjaGubitak drage osobe veliki je šok za sve koji su s pokojnikom bili bliski, a osjećaj nevjerice vrlo se brzo pretvori u tugu i bol koje prati jaki emocionalni naboj. Iako je to nemoguće, nastalu prazninu pokušat ćemo upotpuniti intenzivno se prisjećajući koliko nam je značio omiljeni član obitelji, prijatelj ili kolega koji više nije s nama. Uspomena na brojne zajednički trenutke i učinjena dobra djela izmamit će suze, ali i osmjeh na naša lica.

Upravo zbog toga što je opraštanje od drage osobe prepuno jedinstvenih emocija koje će s vremenom proći, misli i osjećaje koje nas preplavljuju u tom trenutku vrijedno je prenijeti u Knjigu sjećanja te ih tako trajno pohraniti.


Svaka ju obitelj ili radni kolektiv može oblikovati prema vlastitim zamislima što znači da će Knjiga sjećanja, baš poput spomenara, biti dodatno personalizirana ako ju obogatimo fotografijama, osobnim dokumentima ili detaljima poput prešanog suhog cvijeća.

Treba voditi računa i o pokojnikovu stilu života, hobijima i stvarima koje su mu bile važne, jer se u Knjizi sjećanja isprepliću fakti i misli osoba koje su ga voljele te na taj način nastaje jedinstveni kolaž za kojim će rado posegnuti obitelj u trenucima nostalgije i tuge, kada će upravo u zapisanim svjedočanstvima pronaći snagu i inspiraciju pomoću kojih će ih prebroditi.

Knjiga sjećanja izlaže se u domu pokojnika prije ili nakon pogreba, u poduzeću preminule osobe, tijekom komemoracije ili na karminama.